Centar za kulturu Korčula
Stara škola kreka – iz tame u svjetlo – Marin Ivanović – Stole / ponedjeljak, 30.10., 20:00 / Centar za kulturu Korčula

Stara škola kreka – iz tame u svjetlo – Marin Ivanović – Stole / ponedjeljak, 30.10., 20:00 / Centar za kulturu Korčula

KONTROVERZNA I POUČNA PREDSTAVA
U SVOJOJ SEDMOJ SEZONI NAPOKON STIŽE NA KORČULU

U sedmoj sezoni, poučna predstava ‘Stara Škola Kreka – Iz Tame u Svjetlo’ i dalje puni svaku kazališnu dvoranu u kojem gostuje, pa tako upravo ova, najveća jesenska turneja do sad, neće zaobići gostovanje u Korčuli i to 30.10.2023. od 20:00h u Centru za kulturu Korčula.

Ova monodrama ispričana je preko 270 puta u 25+ gradova. Ovo je priča o svakome od nas, a ispričana iz ugla jednog trinaestogodišnjeg dječaka, koji dolazi iz stabilne obitelji i koji litru mlijeka dnevno i san da postane najbolji košarkaš svijeta zamijeni prvim jointom, a kasnije svim ostalim što slijedi. Ovo je priča o jednom pjevaču, koji je bio ovisan 18 godina o kokainu i koji se ohrabrio nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočarenja ponovno ustati i napokon ustrajati.

Ovo je priča o Marinu Ivanoviću – Stoki, hrvatskom reperu, voditelju i showmanu od kojeg su svi odustali. Ali ne i njegova obitelj. Ne i Bog. A on je, u dubini svojeg bića znao da postoji bolje od ovoga, da je sloboda upravo u redu i postavljanju granica, da je život koji tek upoznaje beskonačan u svojoj ljepoti. I upravo to želi prenijeti publici, svjedočanstvom života u paklu koji je prošao, i svjetlom na kraju tunela.

Ovo je predstava koju treba pogledati svaki teenager kako mu nikada ne bi palo na pamet ići tim putem. Ovo je predstava koju treba pogledati svaki roditelj, kako bi se znao nositi sa problemom i prepoznati ga u samom početku. Ovo je predstava za pedagoge, profesore, poslovne ljude, liječnike, psihologe i psihijatre, bake i djedove. Ovo je obiteljska predstava, makar prikazuje i najcrnije trenutke jednog narkomana od kojeg će vam se zavrtiti u glavi i smučiti. Ali, koju treba svatko pokazati kao svjedočanstvo da uvijek postoji izlaz.
“Moja priča nije gluma jer ja nisam glumac i ne želim im parirati, ali itekako mogu vjerodostojno prenijeti poruku, koja je iskrena i dolazi iz dubine mojega srca.”
Marin Ivanović – Stoka

Ulaznice po cijeni od 10€ se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni Centra za kulturu Korčula ili na www.mojekarte.hr

Skip to content