Centar za kulturu Korčula

Svečano otvorena multifunkcionalna dvorana Centra za kulturu Korčula

Multifunkcionalna dvorana Centra za kulturu Korčula svečano je otvorena u ponedjeljak, 17. travnja u bivšem prostoru Gradske knjižnice Ivan Vidali u Domu kulture u Korčuli.

Gradonačelnica Nika Silić Maroević, gradonačelnica Grada Korčule u prigodnom je govoru istaknula kako se radi o velikom danu za Korčulu te da će dvorana biti na radost i korist svim generacijama i brojnim skupinama društva čestitavši ravnateljici i djelatnicima Centra za kulturu Korčula na brzoj realizaciji obnove i uređenja koje je trajalo samo dva mjeseca.

Nova multifunkcionalna dvorana koristit će se kao galerijski prostor, za školske projekcije, posebne filmske programe koje Centar za kulturu Korčula već 10 godina organizira u suradnji s Kino mrežom, za razne radionice, predavanja i promocije kapaciteta do 100 ljudi. Davat će se u najam za sastanke i manje konferencije za što se sve proteklih 18 godina koristio predulaz u kino dvoranu.

Obnovu prostora većinom je financirao Grad Korčula, ali i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske koje je protekle godine Centru za kulturu Korčula za opremanje odobrilo 100.000 kuna putem natječaja za Javne potrebe u kulturi.

Centar za kulturu Korčula je u čast svečanog otvorenja nove dvorane organizirano doveo učenike od 1. do 4. razreda Osnovne škole Petra Kanavelića na besplatnu projekciju najnovijeg animiranog hit filma “Super Mario Bros.”!

Dodaj komentar

Skip to content