Centar za kulturu Korčula

Cabaret-koncert za žlice i gitaru/Teat. EXIT i Kazalište Ulysses, petak, 31.7. 21:00

Ulaznica 30,00 kuna, Dom kulture Korčula

CABARET – KONCERT ZA ŽLICE I GITARU

Mentori: Rade Šerbedžija i Lenka Udovički

Igraju: Nikola Nedić i Mario Jovev

Fotografije: A. Saška Mutić

Autor video spota: Hrvoje Zalukar

Produkcija: Teatar EXIT i Kazalište Ulysses

Žlice & gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovoga ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.

Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi, napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilisnom kampusu, predstavu su igrali kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.

Iz medija:

OTKAČENI CABARET NEOBIČNIH INSTRUMENATA KOJI ĆE VAM BAREM NA JEDNU VEČER ODAGNATI SVE BRIGE

”Kada netko kaže da teatar u Hrvatskoj ne nudi nove i inovativne kazališne koncepte, da se ugasi svaka rasprava dovoljno bi bilo spomenuti dvojac „Žlice & gitara“ koji smo imali priliku poslušati i pogledati jedne ljetne večeri ovoga srpnja. Dramski ispit iz glume od kojeg možda ne biste puno očekivali, ali gadno biste se prevarili – jer radi se o jednoj od uvjerljivo najboljih predstava cijele sezone.

Cabaret „Koncert za žlice i gitaru“ predstava je nastala kao dramski ispit glumačkog dvojca Nikole Nedića i Maria Joveva, dvojice Zagrepčanaca koji su se odselili u Rijeku i u njoj stvorili to malo remek-djelo. Uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare, mandoline, mljackanja, srkanja i klepeta prstiju Nikola i Mario provest će vas na otkačen i beskrajno šarmantan način kroz svoj život i ono kako ga oni vide. (…)

Cabaret „Koncert za žlice i gitaru“ na dušu djeluje kao melem. Ako ste imali naporan radni dan, pa vas je možda neka banka naživcirala i još se niste ni stigli odmoriti kako spada, ne brinite se – otiđite na ovu doista fantastičnu predstavu nakon koje nećete skidati osmijeh s lica. Ne, ona ne nudi salve nekontroliranog smijeha i vulgarnih šala kojih je naše kazalište ionako prepuno, već kirurški precizne i brutalno šaljive stihove koji seciraju boljke našeg društva.

Smješkat ćete se samima sebi, svojim susjedima, ali i državi u kojoj živite, ljuljati se u ritmu glazbe i zaboljet će vas dlanovi od pljeskanja koje će se u intervalima pojavljivati cijele večeri.

Zbog šarma dvojice glumaca, modernih trubadura koji se bore sa surovom svakodnevnicom samo uz pomoću žlica i gitare, zaboravit ćete na to da vam se miris luka i sardina baš i ne sviđa, kao i da obično ne volite vikati bravo na kraju predstave – jer upravo ćete to nakon svega i učiniti.”

Ines Mihić (Dnevnik.hr)

Dodaj komentar

Skip to content