Centar za kulturu Korčula

Moje malo kino / Svake srijede od 22.11. do 13.12.2023., 17:30 / Mala dvorana Centra za kulturu Korčula

MOJE MALO KINO

Svaku srijedu od 22.11. do 13.12. u Centru za kulturu Korčula.
Ulaz: besplatan

PROGRAM:
Srijeda, 22.11. u 17:30 – Škola čarobnih životinja / sinkronizirano

Srijeda, 29.11. u 17:30 – Vuk i lav / 12+

Srijeda, 6.12. u 17:30 – Mama mu se vraća kući / sinkronizirano / Senzorna projekcija / 7+

Srijeda, 13.12. u 17:30 – Mia i bijeli lav / 10+

ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA
Škola čarobnih životinja šarena je vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.
Trajanje: 93 min
Dobna preporuka: Svi uzrasti

VUK I LAV
Vuk i Lav je priča o djevojci, vuku i lavu te prijateljstvu koje će im zauvijek promijeniti živote.
Trajanje: 1 h 33 min
Dobna preporuka: 12+

MAMAM MU SE VRAĆA KUĆI – Senzorna projekcija
Mama Muu je cijeli svoj život provela na istoj farmi, okruženoj prostranim zelenim poljima, prepunoj životinjskih prijatelja. Kada jednoga dana farmu posjeti roda koja je proputovala čitav svijet, Mama Muu se počinje pitati kako može biti sigurna da je farma na kojoj živi njezin pravi dom? Što ako negdje drugdje na ovom velikom svijetu postoji neko bolje mjesto za nju? Dok joj prijateljica Vrana pokušava dokazati da trava nije zelenija drugdje, znatiželja Mame Muu raste i tjera je na put u nepoznato… Topla obiteljska priča predivne animacije odgovara na pitanje što je to dom i pokazuje da se ponekad potrebno izgubiti kako bi se pronašao put kući.
Trajanje: 1h 5m
Dobna preporuka: 7+

Što je senzorna projekcija?
Ove jeseni nezavisna kina opet otvaraju vrata svima: Senzorne projekcije dostupne diljem Hrvatske.
Hrvatski filmski savez nastavlja s programom Senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost. Namijenjeno je djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka.
Pod motom „kino za sve i dostupno svima“ na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova…
Na senzornim projekcijama djeca su na prvom mjestu, tako da njihove potrebe moraju biti zadovoljene pod motom kino za sve i dostupno svima.
Senzorne projekcije prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma nego i na stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije i prihvaćanja različitosti, te širenje pozitivnih društvenih vrijednosti.

MIA I BIJELI LAV
Mia, 11 godišnja djevojčica sa roditeljima seli iz Londona u Afriku gdje upoznaje nevjerojatnog novog prijatelja.
Trajanje: 98 min
Dobna preporuka: 10+

Skip to content