Centar za kulturu Korčula

Otvorenje izložbe slika / Edo Unković / 23.08. 21:00 / Dom kulture Korčula

Čast nam je pozvati vas na otvorenje izložbe slika Ede Unkovića, 23.08. u 21:00h u Domu kulture Korčula.

Edo Unković potječe iz tradicionalne pomorsko-brodarske obitelji iz Račišća sa otoka Korčule.
Rođen u Metkoviću. Osnovnu školu i djetinjstvo provodi u Opuzenu. Srednju pomorsku školu i studij ekonomije završava u Splitu, gdje živi i djeluje. Tijekom svog bogatog života bavio se glazbom, poduzetništvom te sudjeluje u Domovinskom ratu u njegovim najranijim početcima. Od 1996.god. aktivno se bavi slikarstvom iako se slikanjem susreće još kao pučkoškolac čije su sklonosti uočili prof. Branko Ključe i akademski slikar Smiljan Vicenco Popović koji ga i mentoriraju u ranoj fazi njegovog života.
Njegov slikarski interes se kreće od pastelnih sfumanta, do akrilnih hiperrealističkih brodica u pitoreksnom okružju i primorskih veduta.
Kako potječe iz tradicionalne pomorsko-brodarske obitelji u njegovim slikarskim motivima nazočna je fascinacija morem i tradicionalnim drvenim brodovima.
Aktivno izlaže od 1996.godine. Do sada ima petnaest samostalnih izložbi u domovini i inozemstvu. Sudjelovao na 40-tak skupnih izložbi te na više desetaka likovnih kolonija. Uspješno sudjelovao na prodajno-aukcijskim izložbama u humanitarne svrhe za što je dobio više nagrada i priznanja pa čak i od Ureda Predsjednika RH.

Skip to content