Centar za kulturu Korčula
Radionica plesa na svili / Pićnik pod zvijezdama / 31.07., 19h / Gradski park Korčula

Radionica plesa na svili / Pićnik pod zvijezdama / 31.07., 19h / Gradski park Korčula

PLES NA SVILI

Ples na svili je najimpresivnija zračna akrobacija. Polaznici radionice mogu biti svi, mladi i stari, žene i muškarci, ljubitelji cirkusa, oni koji žele prevladati strah od visine ili vatre, razviti motoriku, a pritom se i dobro zabaviti.
Radionica se sastoji se od 3 dijela. U prvom dijelu zagrijavamo tijelo i savladavamo osnove motorike što je potrebno za ovladavanje zračnom akrobacijom. Drugi dio se odvija u zraku, na tkanini, kada se uči vještina. Treći i posljednji dio radionice je jednako bitno istezanje.

Ivan Šeparović diplomirani je doktor dentalne medicine, ali oduvijek se htio baviti nekom od cirkuskih vještina. Dolaskom na studij u Zagreb otkrio je ples na svili, spoj cirkusa, akrobacija, gimnastike i plesa. Danas mu je to najdraži hobby, ali i preventivna terapija za cijeli niz profesionalnih bolesti koje prate njegovu struku (problemi sa kralježnicom, ramenima, venama nogu…). Voli stvarati nove koreografije i nastupati pa uvijek traži priliku na nekom od događanja u blizini. Dođite i otkrijte svijet plesa na svili, a ako mislite da ipak nije za vas svakako vam Ivan može pregledati zube.

PIĆNIK POD ZVIJEZDAMA

Ako ste zaljubljenik u romantiku i uživate u promatranju zvijezda, sigurno će vas zanimati događaj – Pićnik pod zvijezdama.

Kroz “Pićnik pod zvijezdama”, Ivan želi pružiti priliku drugim zaljubljenicima u zvijezde da nauče nešto
o kretanju nebeskih tijela kroz godinu, prepoznaju i imenuju najpoznatija zviježđa te čuju zanimljive
antičke mitove koji su oblikovali našu percepciju svemira. Ivanov interes za astronomijom, usprkos njegovom stručnom području stomatologije, izaziva znatiželju. Iako se amaterski bavi astronomijom, Ivan je kroz godine stekao znanje o ovoj grani. Knjige, internetski izvori i aplikacije bili su mu pouzdani saveznici u stjecanju znanja o svemiru, dok je povezivao ono što je čitao i učio s onim što je mogao vidjeti golim okom na noćnom nebu.

Skip to content