Centar za kulturu Korčula

Svečano otvorena izložba fotografija i projekcija dokumentarnog filma “Hrvatska divljina-skitanje prirodom” u Centru za kulturu Korčula

Izložba fotografija Miljenka Marukića “Hrvatska divljina-skitanje prirodom” svečano je otvorena 20. travnja, u novoj multifunkcionalnoj dvorani Centra za kulturu Korčula.

Prije samog otvaranja brojna je publika pogledala istoimeni dokumentarni film autora Miljenka Marukića koji je nastao u proteklih pet godina i prikazuje sve životinje zastupljene na izložbi.

Izložbu je otvorila mješovita klapa KUD-a Ivo Lozica iz Lumbarde, a željom autora prikupljani su i dobrovoljni prilozi za Ligu protiv raka Korčula Pelješac-Lastovo-Mljet čiji su članovi i pripremili prigodni domjenak.

Popularan dokumentarni film “Hrvatska divljina-skitanje prirodom” kroz mjesec travanj pogledati su i svi učenici Osnovne škole Petra Kanavelića i područnih škola te su izložbu posjetili i učenici sa svojim nastavnicima u sklopu nastave.

Autor filma Miljenko Marukić poklonio je dokumentarni film “Hrvatska divljina-skitanje prirodom” Centru za kulturu Korčula koji će ovu i iduću školsku godinu na projekcije organizirano dovoditi pojedine razrede iz svih škola na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu.

Izložba životinja i dokumentarni film “Hrvatska divljina-skitanje prirodom” autora Miljenka Marukića dio su programa obilježavanja Dana planeta Zemlje u Centru za kulturu Korčula.

Izložba je otvorena do 3. svibnja. Dođite i upoznajte naš hrvatski životinjski svijet izbliza.

Dodaj komentar

Skip to content