Centar za kulturu Korčula
ZFF PUTUJE U CENTAR ZA KULTURU KORČULA, 27.-30.10.

ZFF PUTUJE U CENTAR ZA KULTURU KORČULA, 27.-30.10.

Zagreb film festival putuje u Centar za kulturu Korčula!

Svake godine dio programa Zagreb Film Festivala prikazuje se u gradovima diljem Hrvatske u sklopu programa ZFF putuje, a Korčula sudjeluje već treću godinu u programu.
ZFF-ov putujući program uključuje odabrane naslove iz glavnog i popratnih, a raspored projekcija možete pronaći na facebook i web stranici Centra za kulturu Korčula.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Raspored:

Četvrtak, 27.10. 18:00

Alcarràs, Carla Simón, Španjolska; Italija, 2022, 120’ (izbor iz Glavnog programa)

Španjolski kandidat za ovogodišnjeg Oscara i prvi film na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda kao najbolji film na Berlinaleu.

 Koliko im sjećanje seže, obitelj Solé svako ljeto provodila je berući breskve u svom voćnjaku u malom selu Alcarràs. No ove godine zemljovlasnici imaju nove planove za posjed – posjeći voćnjak i postaviti solarne panele. Suočena s krajem jedne epohe, glasna i vrckava obitelj priprema se u posljednju berbu. Dok se grane stabala povijaju pod težinom sočnih plodova, odrasli se prepiru oko neizvjesne budućnosti, a malena Iris uživa u čarima ljeta.

Petak, 28.10. 18:00
Noćni putnici / Passengers of the Night / Mikhaël Hers, Francuska, 2022, 111’ (izbor iz programa Velikih 5)

Svibanj je 1981. i ulice Pariza pune su slavljenika nakon izborne noći, zrak je nabijen optimizmom i nadom. No Élisabet (Charlotte Gainsbourg ) nije slavljenički raspoložena. Napustio ju je muž i ostavio je da se sama brine o njihovo dvoje djece. Ne znajući za poraz, Élisabet nalazi posao u kasnonoćnoj radioemisiji, a u okrilje svog doma prihvaća i novu članicu – tinejdžericu Talulu bez doma i obitelji. Iako će s njima ostati kratko, Talulah će ostaviti neizbrisiv trag u životima Élisabet i njezine djece. Ova lakonotna, optimistična drama premijerno je prikazana na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma.

Nedjelja, 30.10. 19:00
Praznik rada / Pjer Žalica / BiH, Hrvatska, Makedonija, Srbija, Crna Gora, 2022, 110’ (izbor iz programa Ponovno s nama)

Nakon deset godina rada u Njemačkoj, Armin se vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu za prvomajski praznik, no Fude nema. Susjedi kažu da je uhićen, ali nitko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok susjedstvo slavi praznik rada, Armin pokušava saznati istinu. Pjer Žalica poznat je ZFF-ovoj publici još od samih začetaka festivala, kada je za svoj cjelovečernji prvijenac Gori vatra ovjenčan posebnim priznanjem žirija (ZFF 2003.). Gledatelji su imali prilike vidjeti i njegovu komediju Koncentriši se, baba (ZFF 2020.), a ove se godine na zagrebačka platna vraća crnohumornom dramom o mentalitetu bosanskohercegovačkog čovjeka, koja je zatvorila ovogodišnji Sarajevo Film Festival.

Dodaj komentar

Skip to content