Centar za kulturu Korčula
Kazališna predstava: Ružno pače, 30.7., 20:00h

Kazališna predstava: Ružno pače, 30.7., 20:00h

KD „I. B. Mažuranić“ Slavonski Brod
Režija: Iva Srnec Hamer

Igraju: Matej Safundžić i Darija Vlajnić
Dječak je poželio nove noge, ruke, kosu, čelo, jer ga svi u razredu i školi zezaju. Kako bi podigla samopouzdanje svom unuku baka počinje pričati bajku o ružnom pačetu. Kroz predstavu se prepliću dvije priče-život i odrastanje dječaka i život i odrastanje ružnog pačeta.
RUŽNO PAČE: Otjerali su me. Nisu me htjeli. Kažu da sam ružan. Neugledan. Da izgledam tužno. Da me se ne može gledati. Nitko se nije htio igrati sa mnom. Zaobilazili su me.
DJEČAK: Tako je i meni.
RUŽNO PAČE: Ali ti nisi ružan!
DJEČAK: Ni ti nisi ružan!
Šute nekoliko trenutaka, a onda se opale smijati.
DJEČAK i RUŽNO PAČE: Baš smo ljepotani……

RIJEČ REDATELJICE
„Ružno pače je prije svega predstava o prihvaćanju sebe i drugih. Ne o bezuvjetnom prihvaćanju nego o spoznaji da jesmo različiti, ali da se i neprekidno mijenjamo, rastemo, sazrijevamo. Kroz druge, upoznajemo sebe. Tako je i priča o ružnom pačetu priča o izazovima koje moraš proći kako bi sazrio i bolje upoznao sebe. Priču pričaju dva glumca koji kreiraju svijet u kojem živi dječak sa svojom bakom. Baka je vješta u kreiranju lutkica od svakodnevnih predmeta i drva te je tu ljubav prenijela i na svoga unuka. U bakinoj radionici nastaju svakojaki likovi pomoću kojih će svome unuku i publici ispričati priču o jednom pačetu koje je mislilo da je ružno, a zapravo je bilo….“

Skip to content