Centar za kulturu Korčula

Prvaši u Korčuli uživali u filmovima čakovečke škole animiranog filma :)

Hvala prvašima #OsnovnaškolaPetraKanavelića, knjižničarki Claudiji Tarle i učiteljici Franici Tasovac na uspješnoj suradnji u provođenju programa Film za vrtiće i osnovne škole kojeg Centar za kulturu Korčula provodi online u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec i Školom animiranog filma Čakovec!!!Program se provodi kao nadopuna nastavi medijske kulture u sklopu hrvatskog jezika od prvog do osmog razreda te u vrtićima. Zahvaljujući #CentarzakulturuČakovec i #ŠkolaanimiranogfilmaČakovec, #CentarzakulturuKorčula omogućio je nastavnicima i odgajateljima pristup programu od deset kratkih nagrađivanih filmova iz produkcije čakovečke Škole animiranog filma u terminima naznačenima u on-line programskoj knjižici koja je dostavljena na e-mail adrese škola i vrtića. U edukativnoj programskoj on-line knjižici opisano je: što je animirani film, koje vrste postoje, kako nastaju animirani filmovi i koje se sve tehnike koriste. Pored svakog filma nalazi se i radni zadatak, a zajedničke fotografije za vrijeme gledanja filma i crteže učenika na temu filma objavljivat ćemo kako nam budu pristizali. Program će se provoditi sve do svibnja i podijeljen je po mjesecima. Filmovi u siječnju su namijenjeni za vrtiće i prve i druge razrede, u veljači za treće i četvrte, u ožujku za pete i šeste i u travnju za sedme i osme razrede.

LISKO (2017.)autorica: Lucija Malnar (13 g.) i suradnicitrajanje: 02:30 minOvo je filmska priča o prijateljstvu male lisice i djevojčice. Lisica je znatiželjna i odluta od svojih roditelja. Dolazi na kuću djevojčice koja nju pripitomi prihvati kao kućnog ljubimca! Film je nastao kombiniranom tehnikom crtanja dijelova likova direktno u računalu, te animiranjem u posebnom računalnom programu.

MALI PAUK (2016.)autorica: Linda Ljubić (12 g.)Trajanje: 02:58 min.Film govori o malom pauku koji plete loše mreže. Ostali pauci, vješti pletači mreža ga protjeraju. No kad ih napadne ptica, pomoć malog pauka je vrlo dobrodošla. Priča filma naglašava hrabrost malog pauka i želju da bude prihvaćen u društvu. Autorica je odlučila napraviti film od kolaž-lutaka. Izrezala je od raznobojnog papira likove i dijelove tijela te složila likove malih paukova i ptice. Pozadine je izradila na isti način, samo ih je obojala vodenom bojom. Stavila je likove na pozadinu te ih pomicala direktno ispod kamere koja je usnimavala svaki pomak.

Skip to content