Centar za kulturu Korčula
Četvrtaši u Korčuli uživali u  filmovima čakovečke škole animiranog filma:)

Četvrtaši u Korčuli uživali u filmovima čakovečke škole animiranog filma:)

Hvala četvrtašima #OsnovnaškolaPetraKanavelića, knjižničarki Claudiji Tarle i učiteljici Ankici Pamuković na uspješnoj suradnji u provođenju programa Film za vrtiće i osnovne škole kojeg Centar za kulturu Korčula provodi online u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec i Školom animiranog filma Čakovec!!!Program se provodi kao nadopuna nastavi medijske kulture u sklopu hrvatskog jezika od prvog do osmog razreda te u vrtićima. Zahvaljujući #CentarzakulturuČakovec i #ŠkolaanimiranogfilmaČakovec, #CentarzakulturuKorčula omogućio je nastavnicima i odgajateljima pristup programu od deset kratkih nagrađivanih filmova iz produkcije čakovečke Škole animiranog filma u terminima naznačenima u on-line programskoj knjižici koja je dostavljena na e-mail adrese škola i vrtića. U edukativnoj programskoj on-line knjižici opisano je: što je animirani film, koje vrste postoje, kako nastaju animirani filmovi i koje se sve tehnike koriste. Pored svakog filma nalazi se i radni zadatak, a zajedničke fotografije za vrijeme gledanja filma i crteže učenika na temu filma objavljivat ćemo kako nam budu pristizali. Program će se provoditi sve do svibnja i podijeljen je po mjesecima. Filmovi u siječnju su namijenjeni za vrtiće i prve i druge razrede, u veljači za treće i četvrte, u ožujku za pete i šeste i u travnju za sedme i osme razrede.

Djeca su odgledala filmove:

PRLJAVI GRAD (2013.)

Autori: grupa djece od 10-11 godina

Trajanje: 02:11 minŠto se dogodi kad kućama dojadi nemar njihovih stanara? Ovaj film ekološke teme na zabavan se način bavi problemima gomilanja otpada. Likovi i pozadine su nacrtani na papiru, a zatim usnimljeni i obojani u računalu. Film je prikazan i nagrađivan širom svijeta što ne čudi, obzirom da je problem zaštite okoliša zajednički problem cijele planete!

VRIJEME LETI (2018.)

Autori: grupa djece od 9-14 godina

Trajanje: 02:53

Obitelj bubamara dobije bebu. Otac je fotografira svaki dan, godinama, prati kako raste dok jednog dana ne doživi iznenađenje. Ovo je lutka film, a likove i sve pozadine te animacije izradila su djeca tijekom 9 mjeseci!

Skip to content