Centar za kulturu Korčula

Proljetna konferencija Kino mreže / 07.-09.05. / Centar za kulturu Korčula

🎉PROLJETNA KONFERENCIJA Kino mreže U KORČULI!!!
CENTAR ZA KULTURU KORČULA jednoglasnom je odlukom Upravnog odbora Kino mreža izabran za suorganizatora Proljetne konferencije 2024. koja će se održati u Korčuli od 7. do 9. svibnja u CENTAR ZA KULTURU KORČULA

🎬Hrvatsku mrežu neovisnih kinoprikazivača je 7. studenog 2014. osnovalo 27 kinoprikazivača iz 24 grada kako bi ojačali položaj neovisnih kina unutar same filmske djelatnosti te pokrenuli i razvijali filmsku kulturu u svim njezinim oblicima diljem Hrvatske.
CENTAR ZA KULTURU KORČULA je od prvoga dana sudjelovao u osnivanju i radu Kino mreža i prvih godina je bio jedini otok u Hrvatskoj s digitaliziranom kino dvoranom. Mreža u ovom trenutku ima 49 članova i 70 kina u 58 gradova i otoka.
Ključne aktivnosti Mreže su povezivanje i razmjena programa iznimne umjetničke, kulturne i povijesne vrijednosti, razvoj publike svih kategorija s naglaskom na filmsko obrazovanje djece i mladih, kontinuirano obrazovanje članova u marketinškim, organizacijskim, tehnološkim i programskim područjima te zagovaranje i proaktivno djelovanje u okvirima lokalne, nacionalne i europske kulturne politike.
Područja djelovanja Mreže su kultura i umjetnost s naglaskom na audiovizualnu i medijsku kulturu, audiovizualnu industriju te kinoprikazivačku djelatnost.

Skip to content