Centar za kulturu Korčula
Studeni u Centru za kulturu Korčula

Studeni u Centru za kulturu Korčula

Studeni u Centru za kulturu Korčula

Tijekom prvog tjedna studenoga na rasporedu u četvrtak, 4. studenoga je marvelov film VJEČNICI o besmrtnim superjunacima, od kojih svaki ima posebnu energiju i razlikuje se od ostalih članova, izlaze iz tajnosti kako bi zajedno s ljudima obranili život na Zemlji. Uloge: Angelina JolieGemma ChanSalma HayekRichard MaddenKit Harington.

U goste nam u petak, 5. studenoga stižu glumci Gradskog kazališta mladih iz Splita s kazališnom predstavom “IVICA I MARICA” u režiji Siniše Novkovića. Uz ritam i šarolikost pravog crtića na sceni, zapitat ćemo se je li vještica baš toliko zločesta i jesu li Ivica i Marica anđelčići kakvima ih bajka prikazuje. Glume Ivo Perkušić, Vinko Mihanović, Vanda Boban Jurišić, Lidija Florijan i Siniša Novković.

U subotu, 6. listopada prikazat ćemo psihološki triler Edgara Wrighta “POSLJEDNJA NOĆ U SOHOU” (+15) o mladoj djevojci opsjednutoj modom, koja se misteriozno može vratiti u šezdesete godine prošlog stoljeća gdje susreće svog idola, pjevačicu u usponu. No London 1960. godine nije onakav kakvim se čini i vremenski niz se raspada sa opasnim posljedicama.

Drugi tjedan, u četvrtak 11. studenoga prikazat ćemodramu Branka Schmidta “A BILI SMO VAM DOBRI”. ULOGE: Rene BitorajacSlaven KnezovićRakan RushaidatMilivoj BeaderNikša ButijerPaško VukasovićGoran NavojecDražen ŠivakNela Kocsis. U petak, 12. studenoga prikazat ćemo akcijski kriminalistički triler “JUŽNI VJETAR: UBRZANJE”  Uloge tumače: Miloš BikovićMiodrag RadonjićPredrag Miki ManojlovićAleksandar BerčekJovana Stojiljković.

Treći tjedan u studenome obilježit ćemo programom “ZFF PUTUJE” koji se organizira u sklopu 19. izdanja Zagreb Film Festivala kada ćemo prikazati filmove “JOŠ SAMO MALO” u četvrtak 18. studenoga. Film je prikazan na Berlinaleu u programu Generacija KPlus, Any Day Now emotivna je i topla priča o borbi za sreću i opstanak usred neizvjesne budućnosti te važnosti empatije i jednostavnih užitaka. U nedjelju, 21. studenoga prikazat ćemo film “ČOVJEK KOJI JE PRODAO SVOJU KOŽU“.  Priča je inspirirana kontroverznim umjetničkim djelom Tim (2006.) belgijskog suvremenog umjetnika Wima Delvoyea i njegovim “živim eksponatom” i prvi je tuniski film nominiran za Oscara (2021.).  U subotu, 20. studenoga u Centru za kulturu Korčula održat će se 14. tradicionalni susret klapa “MARTINOVO LITO-KORČULA 2021.” Nastupit će klape TRAGOS iz Trogira, FA LINĐO iz Dubrovnika, PULENA iz Korčule, MOREŠKA iz Korčule i KOŠTIL iz Pupnata. U nedjelju 21. studenoga prikazat ćemo sinkronizirani, animirani film “VELIKI CRVENI PAS CLIFFORD”.

Četvrti tjedan studenoga u četvrtak, 25. studenoga, prikazat ćemo dramu Sonje Tarokić “ZBORNICA” ULOGE: Marina RedžepovićStojan MatavuljNives IvankovićMaja PosavecSandra LončarićDaria Lorenci Flatz. U četvrtak i petak, 25. i 26. studenoga nastavljamo s provođenjem programa “FILM ZA VRTIĆE I OSNOVNE ŠKOLE PUTUJE U KORČULU” kojeg provodimo u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec. Prikazat ćemo film za prve i druge razrede “HRABRI MALIŠAN” uz uvod knjižničarke Osnovne škole Petra Kanavelića, Claudie Tarle.

U petak, 26. studenoga imat ćemo koncert limene glazbe i klape “HGD Sv Cecilija”. U subotu, 27. studenoga prikazat ćemo sinkronizirani animirani film “ENCANTO:NAŠ ČAROBNI SVIJET-3D”. Odmah nakon animiranog filma prikazat ćemo sportsku biografijsku dramu “KRALJ RICHARD” o životu tenisačica Serene i Venus Williams. ULOGE: Will SmithJon BernthalTony Goldwyn.

Nastavak animiranog sinkroniziranog filma Petar Zecimir, skok u avanturu prikazat će se u redovnom programu 1. listopada i 8. listopada u jutarnjim satima za niže razrede. Centar za kulturu učenicima poklanja projekciju za dobar početak školske godine.

Nagrađivani film Murina kojeg smo prikazali u sklopu programa Kino Mediteran ovoga ljeta prikazat ćemo ponovno u petak, 8. listopada. Film Antonete Alamat Kusijanović “Murina” dobio je prestižnu nagradu Camera d’Or što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Camera d’Or službena je festivalska nagrada i dodjeljuje se najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a u konkurenciji je ove godine bio 31 film.

U subotu, 9. listopada prikazat ćemo novi nastavak priče obitelj Addams koja je prihvaćena od strane svojih sugrađana i živi sretno iznad močvare.

U drugom tjednu gledatelji će imati priliku pogledati nastavka Marvelovog hit filma, Venom 2. Tom Hardy vraća se na veliko platno kao ubojiti zaštitnik Venom, jedan od najvećih i najkompleksnijih MARVEL-ovih likova. U režiji Andyja Serkisa u filmu glume i Michelle Williams, Naomie Harris te Woody Harrelson u ulozi negativca Cletusa Kasadya / Carnagea.

Tijekom trećeg tjedna, od četvrtka 21. do nedjelje 24. listopada u Domu kulture će se odvijati nekoliko različitih događanja. Od četvrtka 21. do subote 23. listopada odvijate će se Energetska akademija u organizaciji Pokreta otoka i Tajništva za čistu energiju EU otoka. Akademija je zamišljena kao višednevna edukacija lokalnih dionika, ali i drugih otoka. Svjesni važnosti uključivanja svih razina upravljanja i odlučivanja na akademiji će sudjelovati i predstavnici nacionalnih tijela i organizacija te predstavnica Tajništva za otoke iz Bruxellesa.

U isto vrijeme, od četvrtka, 21. do subote, 23. listopada u popodnevnim satima Centar za kulturu će organizirati seminar ručne izrade knjige pod nazivom “Izradi knjigu, očuvaj knjigu”, namijenjen zainteresiranim kreativcima odrasle dobi. U kratkom uvodu sudionici će se upoznati s osnovnom terminologijom vezanom uz knjigu, tehnologijom ručnog postupka uvezivanja knjige te alatima i materijalima potrebnima za njenu izradu. Nakon uvodnog dijela, pristupit će se izradi knjige što podrazumijava uvezivanje knjižnog bloka, izradu korica, spajanje svih segmenata te dodatne korekcije i ukrašavanje finalnog produkta. Sve troškove seminara snosi Centar za kulturu Korčula i za polaznike je potpuno besplatan.

U nedjelju, 24. listopada prikazat ćemo sinkronizirani animirani film “Nesavršeni robot Ron”. Priča o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori s vladavinom društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati, i koji je stvoren da mu bude trenutni “najbolji prijatelj”.

Zadnji tjedan u listopadu sudjelovat ćemo u  zajedničkom programu povodom obilježavanja Svjetskog dana audiovizualne baštine (27. listopad) u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom. U sklopu programa prikazat ćemo digitalno restaurirane dugometražne filmove za odrasle. U srijedu, 27. listopada prikazat ćemo film “Tko pjeva, zlo ne misli” Kreše Golika (1970.), u četvrtak, 28. listopada film “Ciguli miguli” Branka Marjanovića, a u petak u jutarnjim satima dugometražni film za djecu ” Vuk samotnjak” Obrada Gluščevića (1972.) kada će nam se pridružiti i učenici nižih razreda. Sve projekcije su besplatne za gledatelje.

U petak, 29. listopada prikazat ćemo i novu SF avanturu “Dina”. Priča prati Paula Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelj i svog naroda.

Za kraj listopada, u subotu 30. listopada,  pripremili smo gostovanje Gradskog kazališta mladih Split s hit predstavom  Cabaret Splićanke,  autora i redatelja Ivana Lea Leme. “Splićanke” su jedna od najpopularnijih splitskih predstava posljednjeg desetljeća. Predstava se sastoji od pet stand-up monologa – ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugdje nego na Zavodu za zapošljavanje i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Skip to content