Centar za kulturu Korčula
Film za vrtiće i škole putuje u Korčulu!

Film za vrtiće i škole putuje u Korčulu!

U Centru za kulturu započelo provođenje edukativnog programa „Film za vrtiće i škole putuje u Korčulu“ u suradnji s #CentarzakulturuČakovec Nakon uspješne suradnje tijekom prošle školske godine s Centrom za kulturu Čakovec na provedbi njihovog edukativnog programa „Film za vrtiće i škole“, na obostrano zadovoljstvo suradnju nastavljamo i u ovoj školskoj godini. Program „Film za vrtiće i škole putuje u Korčulu“ provodit će se u Centru za kulturu Korčula, a za što je pripremljeno pet europskih filmskih projekcija za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Cilj programa je razvijanje medijske pismenosti te upoznavanje djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta s europskim filmom.

Prije svake projekcije knjižničarka ili profesorica hrvatskog jezika održat će uvod u gledanje, a učenici će dobiti i zadane teme za razgovor. U program smo uvrstili i kratke filmove iz produkcije Škole animiranog filma Čakovec koji će se prikazivati prije projekcije filma.

Uz financijsku potporu Grada Čakovca, Grada Korčule, Centra za kulturu Korčule, Hrvatskog audiovizualnog centra i Europa Cinemas, pozivamo vrtiće i osnovne škole na film.

Prvi su nas posjetili predškolci Dječjeg vrtića Anđeli čuvari, a sutra nam dolaze djeca predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića Korčula. Pripremljeno je pet europskih filmskih projekcija za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Projekcije će se organizirati jednom mjesečno za različite uzraste (u listopadu (19.-20.10) za predškolski uzrast, u studenom za (25.-26.11.) 1. i 2. r., u prosincu (10.12.) za 3. i 4. u siječnju (28.01.) za 5. i 6. i u travnju (8.04.) za 7. i 8. r. i za učenike će biti besplatne. 🤩

Skip to content