Centar za kulturu Korčula

Suradnja čakovečke i korčulanske djece! Vrtićka djeca iz Korčule, Pupnata i Čare uživala u filmovima čakovečke Škole animiranog filma! Program se dalje nastavlja s učenicima :)

https://www.facebook.com/kulturakorcula/posts/10159060779584679

Hvala djeci i odgajateljicama #DječjivrtićKorčula na uspješnoj suradnji u provođenju programa Film za vrtiće i osnovne škole kojeg Centar za kulturu Korčula provodi online u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec i Školom animiranog filma Čakovec!!!

Program se provodi kao nadopuna nastavi medijske kulture u sklopu hrvatskog jezika od prvog do osmog razreda te u vrtićima.

Zahvaljujući #CentarzakulturuČakovec i #ŠkolaanimiranogfilmaČakovec, #CentarzakulturuKorčula omogućio je nastavnicima i odgajateljima pristup programu od deset kratkih nagrađivanih filmova iz produkcije čakovečke Škole animiranog filma u terminima naznačenima u on-line programskoj knjižici koja je dostavljena na e-mail adrese škola i vrtića. U edukativnoj programskoj on-line knjižici opisano je: što je animirani film, koje vrste postoje, kako nastaju animirani filmovi i koje se sve tehnike koriste.

Pored svakog filma nalazi se i radni zadatak, a zajedničke fotografije za vrijeme gledanja filma i crteže učenika na temu filma objavljivat ćemo kako nam budu pristizali.

Program će se provoditi sve do svibnja i podijeljen je po mjesecima. Filmovi u siječnju su namijenjeni za vrtiće i prve i druge razrede, u veljači za treće i četvrte, u ožujku za pete i šeste i u travnju za sedme i osme razrede. 🙂

Djeca su pogledala filmove:

MRAVI (2003.)

grupa djece od 8-13 godina

Trajanje: 02:29 min

Film Mravi osmislila su djeca od 8 godina. Tema filma je život jednog mrava koji je lijen i ne želi pomagati svojim prijateljima u mravinjaku. Prijatelji ga pokušavaju na sve načine nagovoriti da im se pridruži u radu, ali on to ne želi. No jednog dana vidi mravicu koja se muči s velikim kamenom i odluči da će njoj pomoći. Ovo filmsko djelo nastalo je na način da su djeca napisala kratku priču, zatim su osmislili i nacrtali likove i pozadine. Pozadine su obojane vodenim bojama, a likovi u računalu. Film je ozvučen šumovima i glazbom.

Zadatak: Kako biste vi nagovorili mrava da radi?

SLON U OBLACIMA (2015.)

autorica: Melita Sandrin (13 god.)

Trajanje: 02:05 min

Simpatični slon tijekom drijemanja nađe se u oblacima, a tu se mora prilagoditi raznoraznim zanimljivim i novim situacijama u kojima prednjači pronalazak velikog kikirikija! Ovaj film napravila je djevojčica od 13 godina. Osmislila je priču, likove, pozadine i sama u računalu spojila sve te dijelove u ovaj zabavni film. Likovi i pozadine su obojani u računalu. U filmu nema govora. Film je autorica radila čak dvije godine!

Zadatak: Što biste vi napravili da ste slon izgubljen u oblacima?

Skip to content