Centar za kulturu Korčula

7. fotoradionica “Svijet u bojama” održana u Korčuli od 21. do 25. travnja u organizaciji Centra za kulturu

7. fotoradionica “Svijet u bojama” održala se u Korčuli od 21. do 25. travnja 2022. u organizaciji Centra za kulturu Korčula i Foto Hrvatske. Radionicu je vodila diplomirana novinarka i fotograf Sanja Grgić Ćurić

“Ove godine se prijavio 21 polaznik, među njima i puno njih koji su bili i prijašnjih godina što vjerujem pokazuje kako je projekt uspješan i zanimljiv. Moram naglasiti da su neki s nama od prvoga dana i da su u proteklih šest godina izrasli iz male djece u mlade ljude te da im je fotoradionica još uvijek zanimljiva

FOTO HRVATSKA je projekt osnovan s ciljem unaprijeđenja kvalitete života kroz osvještavanje kreativnih potencijala u nama i kroz približavanje ljepota koja nas okružuje kroz foto edukacije, izlete, foto šetnje. Idejni začetnici projekta  su Sanja Grgić Ćurić (diplomirana novinarka – fotoreporterka) i Nikola Ćurić (diplomirani odgajatelj). Sanja je autorica više vrhunskih fotomonografija i turističkih vodiča za nacionalne parkove Plitvička jezera, Brijuni i Paklenica dok je Nikola edukacijski menadžer odnosno  dugogodišnji  rukovoditelj u kulturi .                                                                                                                                         

Cilj i svrha fotoradionica “Svijet u bojama”, kako ističu Sanja i Nikola, je usporiti korak, uočiti ljepotu oko nas, te pod stručnim vodstvom fotoreporterke Sanje Grgić Ćurić fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu.

Kruna radionice je svečana izložba odabranih radova svih polaznika koja je mnogima od njih često i prva izložba u životu.  Ja im ovom prigodom čestitam i želim im da i dalje istražuju i fotografiraju.

Izložba je otvorena i moći će se razgledati mjeseca dana a objavit ćemo je i na facebook i youtube stranici Centra za kulturu kako bi što više ljudi moglo uživati u ovim ljepotama” istaknula je prilikom otvaranja izložbe ravnateljica Centra za kulturu, Lana Filippi Brkić.

Dodaj komentar

Skip to content