Centar za kulturu Korčula

Kazalište lutaka Zadar gostovalo za Valentinovo u Korčuli s dvije predstave, “Caffe Kraljevstvo” za školski uzrast i “Mali puž (Priča o dagnjici) za vrtićki uzrast.

Kazališna predstava „Caffe Kraljevstvo“ u režiji Vanje Jovanović i izvedbi Kazališta lutaka Zadar drugi dan za redom u Centru za kulturu!

Predstavu su jučer i danas, 14. i 15. veljače, pogledali učenici iz Pupnata, Žrnova, Lumbarde, Račišća i Korčule, uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Predstava je od nedavne premijere osvojila na festivalima čak 4 nagrade, a glavna glumica, Irena Bausović Tomljanović, nominirana je za najbolju žensku ulogu na Nagradi glumišta 2021.g.

Kroz kombinaciju dramske glume i teatra predmeta, lutkarska predstava Caffe Kraljevstvo tematizira odnos roditelja i djeteta iz perspektive jedne Princeze koja, unatoč roditeljskim željama, najviše od svega želi postati – konobaricom. Naša Princeza prolazi kroz važno razdoblje u svom odrastanju u kojem će morati suočiti svoju potrebu za samoostvarivanjem s pritiskom roditelja i cijelog kraljevstva te tradicionalnim obvezama koje joj oni nameću i za koje očekuju da će Princeza ispuniti.

 
RežijaVanja JovanovićIgraju
DramaturgPatrik GregurecDominik Karakašić
Irena Bausović Tomljanović
SkladateljTomislav Pehar
Likovnost predstaveVanja Jovanović
Oblikovanje svjetlaFrane Papić
InspicijenticaRadojka Kozulić
Majstor pozorniceAdriano Košuta
Tehničar tonaMarin Bakmaz
Izrada kostimaNataša Perović
Tehnička realizacijaRobert Košta, Darko Petković, Marijan Nižić

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske dobivenim putem natječaja za javne potrebe u kulturi.

Kazališna predstava za vrtićki uzrast “Mali puž (Priča o dagnjici) također je odigrana dva dana za redom u centru za kulturu Korčula.

Malim pužem, odnosno Pričom o dagnjici, autor teksta i glazbe, ujedno i redatelj predstave istovremeno želi i zabaviti i podučiti najmlađu publiku.

Glavni likovi- Dagnjica, Morski puž, Rak samac, Cipal i Špar upoznat će djecu s bogatim životom jadranskom podmorja te ukazati na veliku opasnost od njegovog zagađivanja i uništavanja. Kroz ovu interaktivnu predstavu, punu glazbe, pokreta i morske soli, djeca će osvjestiti svoju ulogu u očuvanju prirode ( i vlastite budućnosti).

A kakva je ona?
Aktivna! Naučit će da su oni ti koji moraju bacati plastičnu vrećicu u smeće; da su oni ti koji trebaju upozoriti druge da ih bacaju u more. Oni, ne netko drugi. I sada. Jer sutra će već biti kasno.

 
Režija, tekst i glazbaDavor GrzunovGlume
Scena, rekviziti i likovno rješenjeRobert KoštaAnđela Ćurković-Petković
Davor Grzunov
Skip to content