Centar za kulturu Korčula

Listopad u Centru za kulturu

Centar za kulturu Korčula nakon bogatog ljetnog programa i 50 organiziranih kulturnih događanja nastavlja sa zanimljivim programom za sve generacije.

Tijekom prvog tjedna od petka, 1. do subote, 9. listopada prikazat na rasporedu Centra za kulturu Korčula je dugoočekivani nastavak filma o tajnom agentu 007, Jamesu Bondu. Karizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6,  glumi Daniel Craig, što će mu biti peta uloga tajnog agenta. Nastavak animiranog sinkroniziranog filma Petar Zecimir, skok u avanturu prikazat će se u redovnom programu 1. listopada i 8. listopada u jutarnjim satima za niže razrede. Centar za kulturu učenicima poklanja projekciju za dobar početak školske godine.

Nagrađivani film Murina kojeg smo prikazali u sklopu programa Kino Mediteran ovoga ljeta prikazat ćemo ponovno u petak, 8. listopada. Film Antonete Alamat Kusijanović “Murina” dobio je prestižnu nagradu Camera d’Or što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Camera d’Or službena je festivalska nagrada i dodjeljuje se najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a u konkurenciji je ove godine bio 31 film.

U subotu, 9. listopada prikazat ćemo novi nastavak priče obitelj Addams koja je prihvaćena od strane svojih sugrađana i živi sretno iznad močvare.

U drugom tjednu gledatelji će imati priliku pogledati nastavka Marvelovog hit filma, Venom 2. Tom Hardy vraća se na veliko platno kao ubojiti zaštitnik Venom, jedan od najvećih i najkompleksnijih MARVEL-ovih likova. U režiji Andyja Serkisa u filmu glume i Michelle Williams, Naomie Harris te Woody Harrelson u ulozi negativca Cletusa Kasadya / Carnagea.

Tijekom trećeg tjedna, od četvrtka 21. do nedjelje 24. listopada u Domu kulture će se odvijati nekoliko različitih događanja. Od četvrtka 21. do subote 23. listopada odvijate će se Energetska akademija u organizaciji Pokreta otoka i Tajništva za čistu energiju EU otoka. Akademija je zamišljena kao višednevna edukacija lokalnih dionika, ali i drugih otoka. Svjesni važnosti uključivanja svih razina upravljanja i odlučivanja na akademiji će sudjelovati i predstavnici nacionalnih tijela i organizacija te predstavnica Tajništva za otoke iz Bruxellesa.

U isto vrijeme, od četvrtka, 21. do subote, 23. listopada u popodnevnim satima Centar za kulturu će organizirati seminar ručne izrade knjige pod nazivom “Izradi knjigu, očuvaj knjigu”, namijenjen zainteresiranim kreativcima odrasle dobi. U kratkom uvodu sudionici će se upoznati s osnovnom terminologijom vezanom uz knjigu, tehnologijom ručnog postupka uvezivanja knjige te alatima i materijalima potrebnima za njenu izradu. Nakon uvodnog dijela, pristupit će se izradi knjige što podrazumijava uvezivanje knjižnog bloka, izradu korica, spajanje svih segmenata te dodatne korekcije i ukrašavanje finalnog produkta. Sve troškove seminara snosi Centar za kulturu Korčula i za polaznike je potpuno besplatan.

U nedjelju, 24. listopada prikazat ćemo sinkronizirani animirani film “Nesavršeni robot Ron”. Priča o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori s vladavinom društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati, i koji je stvoren da mu bude trenutni “najbolji prijatelj”.

Zadnji tjedan u listopadu sudjelovat ćemo u  zajedničkom programu povodom obilježavanja Svjetskog dana audiovizualne baštine (27. listopad) u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom. U sklopu programa prikazat ćemo digitalno restaurirane dugometražne filmove za odrasle. U srijedu, 27. listopada prikazat ćemo film “Tko pjeva, zlo ne misli” Kreše Golika (1970.), u četvrtak, 28. listopada film “Ciguli miguli” Branka Marjanovića, a u petak u jutarnjim satima dugometražni film za djecu ” Vuk samotnjak” Obrada Gluščevića (1972.) kada će nam se pridružiti i učenici nižih razreda. Sve projekcije su besplatne za gledatelje.

U petak, 29. listopada prikazat ćemo i novu SF avanturu “Dina”. Priča prati Paula Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelj i svog naroda.

Za kraj listopada, u subotu 30. listopada,  pripremili smo gostovanje Gradskog kazališta mladih Split s hit predstavom  Cabaret Splićanke,  autora i redatelja Ivana Lea Leme. “Splićanke” su jedna od najpopularnijih splitskih predstava posljednjeg desetljeća. Predstava se sastoji od pet stand-up monologa – ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugdje nego na Zavodu za zapošljavanje i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Skip to content