Centar za kulturu Korčula

Koncert Arbor Vitae Trio
22.08. 21:00h

KONCERT KLASIČNE GLAZBE: ARBOR VITAE TRIO

datum/date: 22.8.2017. utorak/tuesday
vrijeme/time: 21:00h
ulaznica/ticket: 30,00 kn
mjesto/place: Katedrala sv. Marka / St. Mark`s cathedral

Jelena Kovačević – klavir/piano
Helena Mamić – sopran
Lorena Milina – violina/violin

Program:
Kompozicije u izvedbi Helene Mamić i Jelene Kovačević:

Josip Hatze: Uvelo lisce
Josip Hatze: Serenada
I.Tijardovic: Arija Marice iz operete Splitski akvarel
I.Tijardovic: Arija Male Floramye iz operete Mala Floramye
J. Gotovac: Arija Djule iz opere Ero s onoga svijeta
C. Debussy: Nuit d’etoilles
G. Faure: Apres un reve

Kompozicije u izvedbi Lorene Miline i Jelene Kovačević:
Ludwig van Beethoven: Sonata u F-duru, op. 24 – Proljena
B. Papandopulo: Meditacija
C. Frank: Sonata za klavir i violinu u A-duru
A. Mozart: koncert za violinu No. 3

Završni dio koncerta namijenjen je triu za violinu, sopran i klavir:
C. Saint-Saens: Ave Maria za klavir, glas i violinu
V. Vudjan: Aleluja za klavir, glas i violinu
A. Knešaurek: Vokaliza za klavir, glas i violinu

Tri glazbenice, sa odličnim umjetničkom kurikulumom, su najbolji primjer kako glazba ima jedinstvenost i privilegiju da govori univerzalni jezik.
Jelena Kovačević rođena je u Kotoru u Crnoj Gori. Diplomirala je klavir na Muzičkoj Akademiji u Beogradu, a studij komorne glazbe u Njemačkoj. Već tijekom studija u Njemačkoj angažirana je kao korepetitor te završava studij sa najvišom ocjenom. Pet godina je radila kao profesor klavira u Stuttgartu. Nastupala je kao solist u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Srbiji, Americi, Japanu itd. Godinama je bila dirigent zbora ‘’Johannes Chrysostomos’’ Karlsruhe (Njemačka). Između ostalog, Milina i Kovačević trenutno rade kao redovne profesorice Umjetničke škole Luka Sorkočević u Dubrovniku, jedne od najpoznatijih u Republici Hrvatskoj.
Helena Mamić je rođena u Canberri u Australiji. Diplomirala je na ‘’Australian National University, School of Music’’, a u Splitu je diplomirala medicinu. Ova svestrana umjetnica je proputovala svijet, eksperimentirajući između sakralne glazbe, opere i komorne suvremene klasične glazbe. U svom opsežnom umjetničkom putu izdvajamo; 2015. stipendistica je Kornfled Postgraduate Scholarship Foundation. Iste godine osvojila prvu nagradu na National Eisteddfod u kategoriji solo pjesme 21. stoljeća. U 2016. inicijatorica je projekta ‘’Sydney Opera in beautiful Croatia and BiH’’ seminara za pjevače.
Lorena Milina, najmlađa od tri umjetnice, je violinistica. Nakon diplomskog studija na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, nastavila je postdiplomski studij u Parizu na prestižnom konzervatoriju ”La Schola Cantorum”. Dobitnica je brojnih državnih i regionalnih nagrada te stipendija. Istaknuli bismo Erasmus stipendiju za šest mjeseci provedenih u Stuttgartu te stipendiju Francuske vlade za 2016/2017.god. Godinama je bila član slavne i popularne glazbene skupine ‘’Silente’’. Kao solist nastupala je u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji, Estoniji, BIH, Slovenija itd.
Umjetnice su svoju zajedničku suradnju započele 2016. humanitarnim koncertom u Rimu u organizaciji udruge ‘’Hrvatsko-talijanski mozaik Rim’’.

Skip to content