Centar za kulturu Korčula

Koncert Nikola Fabijanić i Linda Mravunac
15.08. 21:00h

KONCERT KLASIČNE GLAZBE: NIKOLA FABIJANIĆ (saksofon/saxophone) & LINDA MRAVUNAC (klavir/piano)

datum/date: 15.8.2017. utorak/tuesday
mjesto/place: Katedrala sv. Marka / St. Mark`s Cathedral
vrijeme/time. 21:00 h
ulaznica/ticket: 30,00 kn

Duo Mravunac-Fabijanić djeluje od 2000. godine. U svom višegodišnjem djelovanju ostvaruju niz zapaženih koncerata i gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ovaj se zanimljivi duo prepoznatljivog zvuka publici predstavlja atraktivnim programom poznatih svjetskih imena – klasika saksofonističke literature, ali nerijetko maštoviti glazbenici i istraživači posežu za literaturom oprečnih izričaja: izvode noviju hrvatsku koncertnu literaturu za saksofon, ali i obrade kompozicija ranijih razdoblja baroka, klasike i romantizma, ne prezajući pritom niti od inovativnih zvučnih kombinacija koristeći raznolike instrumente na raspolaganju (alt, sopran saksofon te klavir i čembalo). Duo u svom zajedničkom muziciranju njeguje komorni profil zvuka koji odgovara izabranim kombinacijama instrumenata. Kao solisti aktivno i ravnopravno sudjeluju u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus.

Do sada su snimili dva nosača zvuka (Portreti 2006., izdanje AClassic i Playtime 2013., izdanje Croatia Records).

Osim promocije novog nosača zvuka Playtime, svaki koncert ima i edukativan karakter pri čemu je publici omogućeno interaktivno sudjelovanje u koncertu i upoznavanje sa instrumentima i literaturom.

Skip to content